Jak usunąć konto na Twitterze?

Jak usunąć konto na Twitterze?

Twitter to rozbudowany portal społecznościowy, dzięki któremu możliwe jest przesyłanie krótki newsów/wiadomości. Możliwe, że już przez dłuższy czas z niego korzystałeś. Ale w pewnym momencie dochodzisz do wniosku, że chcesz się uwolnić od kolejnego serwisu społecznościowego. Zamierzasz więc usunąć swoje konto Twitter.

Zobacz jak usunąć Twittera w kilku krokach.

A zarazem przekonaj się, jak możesz również dezaktywować swoje konto na Twitterze. I jak kiedyś przywrócić swoje konto Twitter.


Film z kanału #JakSieRozwijac:


1. Jak dezaktywować konto na Twittera?

Dezaktywowanie konta Twitter polega na tym, że twoje konto jest zawieszone. Przez to cały profil, informacje i wszystkie materiały, które udostępniasz są nadal dostępne tylko przez 30 dni. Jeśli po tym czasie jako użytkownik ponownie się nie zalogujesz na swoje konto Twitter, to zostanie one całkowicie usunięte.

2. Jak usunąć konto na Twitterze?

Jeśli już jesteś pewny o usunięciu Twittera, to zaloguj się na swoje konto. Następnie kliknij w prawym górnym rogu w symbol "koła zębatego" lub aktualnie "ikonę profilu", a następnie przejdź w "Ustawienia" czyli "Settings and Privacy". W zakładce "Konto" wybierz opcję "Dezaktywuj moje konto".

jak usunąć konto na Twitterze i dezaktywować twittera - część 1

Zjeżdżasz na sam dół i wybierasz opcję: "Dezaktywuj konto / Deactivate your account".

jak usunąć konto na Twitterze i dezaktywować twittera - część 2

Pamiętaj: Dezaktywacji konta Twitter dokonasz tylko w przeglądarce. Nie będzie to możliwe w aplikacji Twitter itp. Po 30 dniach Twoje konto zostanie całkowicie usunięte. Możesz jednak to cofnąć, jeśli w tym czasie ponownie zalogujesz się na swoje konto. Nie będzie to możliwe w aplikacji Twitter na telefonie itp.

Po 30 dniach Twoje konto zostanie całkowicie usunięte. Możesz jednak to cofnąć, jeśli w tym czasie ponownie zalogujesz się na swoje konto.

3. Jak przywrócić usunięte konto na Twitterze?

Jeśli twoje konto Twitter zostało całkowicie usunięte czyli po dezaktywowaniu go przez 30 dni się nie logowałeś, to zazwyczaj musisz ponownie utworzyć nowe konto. Czasami zdarza się, że logując się na Twittera musisz dokonać ponownej aktywacji konta. Ale nie zawsze jest to możliwe.

Wiesz, jak usunąć konto na Twitterze i jak je przywrócić. Zdecyduj więc, co się z nim stanie! Powodzenia. Dodatkowo mogą Cię zainteresować moje kursy online i książki o SEO, WordPress, Pracy zdalnej i Biznesie online. Korzysta z nich już kilka tysięcy zadowolonych Klientów. I Ty możesz do nich dołączyć. Serdecznie Zapraszam!

Dodaj komentarz :)